Webbutik

Visar 1–9 av 24 resultat

  • falldämpare

    Falldämpare Elite

    2,400.00 kr

    Dessa hajkrokar med falldämpare är i en klass för sig.Vi använder dessa i samtliga utbildningar eftersom de är extremt hållbara, har en gedigen ring i rostfritt stål att koppla tillbaks i samt lång praktiskt livslängd.

    Även om falldämparen är lätt och kompakt innehåller den en suspension trauma loop som frigörs vid ett eventuellt fall. Detta hjälper dig att avlasta din vikt via fötterna i väntan på räddning.
Falldämparen kan belastas till 200kg innan den löser ut för att fånga upp ett fall. Detta innebär att Falldämpare Elite även kan användas att hänga i för att utföra vissa arbetsmoment.

    De dubbla falldämparlinorna är tillverkade av högkvalitativt patenterat HELIX™-material som ser till att motverka twistning. Med hjälp av de dubbla falldämparlinorna kan användaren kontinuerligt vara insäkrad i en stege eller struktur som förhindrar fall till underliggande nivå.

    Varje Falldämpare Elite har ett unikt id-nummer för ökad kontroll/spårbarhet. Du fäster falldämparen i selen med medföljande 10mm skruvlänk för säker infästning.

    Mått: 125 cm
    Material: patenterat HELIX™-rep, rostfria stål skruvlänkar och ring, hakar i aluminium
    Norm: EN 354, EN 355
    Vikt: 1.8kg
    Tillverkare: Heightec

    Fallskyddsblock 1,35M. Lina.

    1,695.00 kr

    1,35 m indragbar vävbandslivlina inklusive en karbinhake, falldämpare och ledad karbinhake med dubbla säkerhetslås och lastindikator. Väven är tillverkad av Polyethyleen en ultrahög molekylvikt. Denna nästa generations säkerhetsblock är höghållfast, låg vikt, UV-beständig och vattenavvisande.

    Fallskyddsblock 10M, fall arrest. Vajer.

    4,749.00 kr

    Fallskyddsblocket består av ett säkerhetsblock av vajer som lagras på en rulle i ett skyddande hölje. Rullen är fjäder-förspänd för att linda den indragbara kopplingslinan i. Rullen innefattar en tröghetsbromsmekanism, som tillåter livlinan att långsamt extraheras och automatiskt dras tillbaka för att rymma användarens kroppsrörelser. Överlägsen styra. Snabb och enkel installation.

  • Platshållare
  • Platshållare

    Fallskyddsblock 3M, fall arrest. Lina.

    1,997.00 kr

    3 meter indragbar vävbandslivlina inklusive en karbinhake och ledad karbinhake med dubbla säkerhetslås med lastindikator. Tillverkas med Polyethylene vävband, blocket är höghållfast, har låg vikt, UV- och vattenavvisande.

  • Platshållare

    Fallskyddsblock 6M, fall arrest. Vajer.

    2,949.00 kr

    Detta fallhållningsblock innefattar en utdragbar livslina gjord av vajer som lagras på en rulle i ett skyddshus. Hjulet är fjäderbaserat för att vinda den infällbara livlinjen in och innehåller en tröghetsmekanism som gör att livslängden sakta extraheras och automatiskt dras in för att rymma användarnas kroppsrörelser. Den består också av en svängbar snäppkrok med dubbel säkerhetslås och fallindikator.

    Fallskyddsblock IKAR Flexible med band

    1,752.00 kr6,648.00 kr

    Ett fallskyddsblock fungerar ungefär som ett bilbälte. Om man arbetar i lugn takt så medger det en stor räckvidd utan att användaren behöver göra något. Om man däremot faller så fångar fallskyddsblocket upp en omedelbart.

    Fallskyddsblocken från IKAR är godkända för både hög och låg infästning samt har inbyggd falldämpare för att minska krafterna på användaren vid ett fall. Flera av konkurrenterna tillåter bara hög infästningspunkt vilket kan bli problematiskt i många situationer. Fallskyddsblocket ska alltid fästas i någon av helkroppsselens fallskyddspunkter, märkt A.
    Dessa fallskyddsblock är smidigare än Robusto-serien. Sviveln är monterad i infästningen istället för i vajern/bandet. Blocken i Flexible-serien är godkända för vertikala och horisontella arbete. (hög och låg infästning).

    Material: aluminium (hus), nylon (band)
    Norm: EN 360
    Färg: blå
    Tillverkare: IKAR